Harrastustoiminta

Ravintola- ja kahvilatapaamiset

Suomalaisten yhteiset tapaamiset ravintolailtojen ja lounastuokioiden merkeissä ovat hyvin suosittuja. On mukava tavata tuttuja kulloinkin erikseen valitussa viihtyisässä ravintolassa hyvän ruuan ja juoman merkeissä.

Lounastapaamisista uusimmat tiedot saa aina jäsentiedotteesta tai seuran sivuilla olevasta tapahtumakalenterista.

NIZZAN KAHVILATAPAAMINEN on joka tiistai klo 15 ravintola Le Garibaldissa, 18 Place Garibaldi, Nizza.

AFTERWORK-TAPAAMISET CANNESISSA joka torstai klo 17 ravintola Tribecassa, 2 Rue Félix Faure, Cannes.

Näiden vakiotilaisuuksien lisäksi järjestetään silloin tällöin lounas- tai illallistapaamisia muissakin alueen kaupungeissa, mutta niistä kerrotaan aina ennalta tiedotteissa.


Retket ja juhlat

Suomalaiselämään Rivieralla tuovat mukavaa vaihtelua yhteiset bussi- tai junaretket
maalauksellisiin pikkukaupunkeihin, tunnetuille viinialueille tai monipuolisiin suurkaupunkeihin.

Juhlan arvoisia ovat perinteisesti itsenäisyyspäivä, joulu ja pääsiäinen. Itsenäisyyttä juhlitaan merkkivuosina eli viiden vuoden välein näyttävämmin. Juhlien muodot vaihtelevat, mutta
yhdessä viihtyminen ja hyvä tunnelma pysyvät. Retket ja juhlat järjestää yleensä johtokunta ja niistä kerrotaan seuran tiedotteissa.


Patikointi

Ranskassa harrastetaan varsinkin viikonloppuisin patikkaretkiä. Tapa on tarttunut suomalaisiinkin. Yhteiset patikka- ja kävelyretket vaihtelevissa maisemissa kuuluvat myös seuran ohjelmaan.

Lisätietoja: mauno.lehtonen(at)novatum.fiRanskan kielikurssit

Ranskan kieli on avain ranskalaisen kulttuuriin, kontakteihin, parempaan
viihtymiseen ja helpompaan asioimiseen. Siksi sen ainakin auttava oppiminen
kiinnostaa monia. Yhdistys ei ole kielikursseja viimeaikoina järjestänyt, mutta tarjontaa löytyy runsaasti mm. netistä, esimerkiksi Association Polytechnique d'Antibes.


Golf

Golftapahtumat löytyvät linkistä http://rssgolf.nimenhuuto.com. Kilpailuja järjestetään viikoittain torstaisin vaihtelevilla kentillä. Talvikaudella pelataan Rivieralla ja kesällä Suomessa. Kilpailuihin ilmoittautuminen onnistuu edellä mainitusta linkistä. Mikäli et pääse kirjautumaan nimenhuutoon, pyydä apua Heikki Melajärveltä (melajarvi(at)gmail.com).


Pétanque

Petankkia pelataan Antibesissa keskiviikkoisin ja lauantaisin klo 11 Port Vaubanin kentällä. Nizzassa pelit ovat tiistaisin klo 12 ja perjantaisin klo 11 Rue Scalierolla sijaitsevalla kentällä.

Etukäteen ei tarvitse ilmoittautua, riittää kun on ajoissa paikalla pelivälineiden kanssa.
Suuremmista turnauksista ilmoitetaan jäsentiedotteessa.

Kesällä petankkia pelataan Helsingissä Oulunkylässä keskiviikkoisin klo 11. Tampereella pelataan myös keskiviikkoisin, kentän ja tarkemman kellonajan saa soittamalla Timo Luokolalle +358 40 753 0501.Tennis

Tenniksenharrastajia tuntuu Rivieralla olevan runsaasti ja massakenttiä löytyy lähes joka kylästä. Yhdistyksen järjestämää toimintaa ei tenniksen piirissä ole ollut, mutta riittävän kiinnostuksen ilmetessä voidaan sellaista järjestää. Ota yhteyttä Heikki Melajärveen (melajarvi(at)gmail.com).Kulttuuri – konsertit, tanssi, ooppera

Rivieran kulttuuritarjonta on tasokasta ja monipuolista, hinnatkin usein Suomea edullisempia. Tiedotteissa pyritään antamaan mukavia vinkkejä omatoimisiin
kulttuuririentoihin.

Linkkejä:
www.opera-nice.org
www.balletsdemontecarlo.mc
www.opera.mc
www.grimaldiforum.com
www.palaisdesfestivals.com
www.anthea-antibes.fr
Elokuvia alkukielellä Nizzassa

Keilailua Nizzassa seuran jäsenille

Acropoliksen pohjoispäässä, 5 Esplanade Kennedy. Hinta 3€/peli. Lisätietoja Outi, joko sähköpostilla outi_vakiparta(at)hotmail.com tai puh. 04 89 92 80 67.

Pohjoismaisten sisaryhdistystemme harrastustoiminta on myös vilkasta. Mikäli edellä olevasta luettelosta ei löydy mieleistä, kannattaa tutkia myös ruotsalaisten, norjalaisten ja tanskalaisten tarjonta.HUOM ! Kaikissa harrastusmuodoissa on kesän kuukausien mittainen tauko. Golfia
ja petankkia pelataan tosin kesällä myös Suomessa.