Harrastustoiminta

Ravintola- ja kahvilatapaamiset

Suomalaisten yhteiset tapaamiset ravintolailtojen ja lounastuokioiden merkeissä ovat hyvin suosittuja. On mukava tavata tuttuja kulloinkin erikseen valitussa viihtyisässä ravintolassa hyvän ruuan ja juoman merkeissä.

NIZZAN lounastapaamisista uusimmat tiedot saa aina jäsentiedotteesta taI seuran sivuilla olevasta tapahtumakalenterista.

NIZZAN KAHVILATAPAAMINEN on joka tiistai klo 15 ravintola Giuseppe et Pepino'ssa, 18 Place Garibaldi.

Kolmas vakiotapaaminen on CANNESIN iltapäivän kahvi- tai aperitiivihetki Festivaalipalatsia vastapäätä sijaitsevassa Café Romassa kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 15. Ilmoittautumisia ei tarvita, mukavan seuran lisäksi tarjolla on yleensä suomalaisia aikakauslehtiä.

ANTIBESIN perinteiset kahvilatapaamiset on toistaiseksi peruttu, mutta väkeä on keskiviikkoisin tavattavissa n. klo 13:30 kahvila Nordic Art Caféssa osoitteessa 23 rue Vauban.

Näiden vakiotilaisuuksien lisäksi järjestetään silloin tällöin lounas- tai illallistapaamisia muissakin alueen kaupungeissa, mutta niistä kerrotaan aina ennalta tiedotteissa.


Retket ja juhlat

Suomalaiselämään Rivieralla tuovat mukavaa vaihtelua yhteiset bussi- tai junaretket
maalauksellisiin pikkukaupunkeihin, tunnetuille viinialueille tai monipuolisiin suurkaupunkeihin.

Juhlan arvoisia ovat perinteisesti itsenäisyyspäivä, joulu ja pääsiäinen. Itsenäisyyttä juhlitaan merkkivuosina eli viiden vuoden välein näyttävämmin. Juhlien muodot vaihtelevat, mutta
yhdessä viihtyminen ja hyvä tunnelma pysyvät. Retket ja juhlat järjestää yleensä johtokunta ja niistä kerrotaan seuran tiedotteissa.


Patikointi

Ranskassa harrastetaan varsinkin viikonloppuisin patikkaretkiä. Tapa on tarttunut suomalaisiinkin. Yhteiset patikka- ja kävelyretket vaihtelevissa maisemissa kuuluvat myös seuran ohjelmaan.

Retkien pituudet ovat vaikeusasteesta riippuen 4-10 km ja aikaa kuluu 2 - 4 tuntia.
Patikkaretkistä ja kävelyistä tiedotetaan jäsenkirjeissä ja pikatiedotteilla
(kannattaa seurata sähköpostia).


Ranskan kielikurssit

Ranskan kieli on avain ranskalaisen kulttuuriin, kontakteihin, parempaan
viihtymiseen ja helpompaan asioimiseen. Siksi sen ainakin auttava oppiminen
kiinnostaa monia. Yhdistys ei ole kielikursseja viimeaikoina järjestänyt, mutta tarjontaa löytyy runsaasti mm. netistä, esimerkiksi Association Polytechnique d'Antibes.


Golf

Golfin tapahtumista tiedotetaan blogissa, joka löytyy linkistä:
http://rs-golf.blogspot.fi/?view=magazine.
Kilpailuja järjestetään viikoittain torstaisin. Blogissa kerrotaan millä kentällä pelataan ja milloin, samoin kuin ilmoittautumisista ja tuloksista.

Alan linkkejä:
www.guidedesgolfs.fr
www.rivieragolfer.com


Pétanque

Petankkia pelataan Antibesissa keskiviikkoisin ja lauantaisin klo 11 Port Vaubanin kentällä. Nizzassa pelit ovat perjantaisin klo 11 Rue Scalierollasijaitsevalla kentällä.

Etukäteen ei tarvitse ilmoittautua, riittää kun on ajoissa paikalla pelivälineiden kanssa.
Suuremmista turnauksista ilmoitetaan jäsentiedotteessa.

Pétanque kesällä 2018 Helsingissä ja Tampereella

Helsingissä pelataan petankkia Oulunkyläntien petankkikentällä keskiviikkoisin klo 11, alkaen 24.5.2017. Lisätietoja saa Pentti Olkkoselta puh.+358 400 216 970 tai Eero Saukkoselta puh. +358 400 466 779.

Tampereella pelattavasta petankista, sen pelipaikasta ja peliajasta saat tarkempia
tietoja Timo Luokolalta puh. +358 40 753 0501.


Tennis Tenniksenharrastajia tuntuu Rivieralla olevan runsaasti ja massakenttiä löytyy lähes

joka kylästä. Yhdistyksen järjestämää toimintaa ei tenniksen piirissä ole ollut, mutta riittävän kiinnostuksen ilmetessä voidaan sellaista järjestää. Ota yhteyttä Heikki Melajärveen (melajarvi(at)gmail.com).


Kulttuuri – konsertit, tanssi, ooppera

Rivieran kulttuuritarjonta on tasokasta ja monipuolista, hinnatkin usein Suomea edullisempia. Tiedotteissa pyritään antamaan mukavia vinkkejä omatoimisiin
kulttuuririentoihin.

Linkkejä:
www.opera-nice.org
www.balletsdemontecarlo.mc
www.opera.mc
www.grimaldiforum.com
www.palaisdesfestivals.com
www.anthea-antibes.fr
Elokuvia alkukielellä Nizzassa


Kirjallisuuspiiri

Kirjallisuuspiiri kokoontuu yleensä kuukauden ensimmäisenä maanantaina klo
13.30 Antibesin seurojentalolla. Katso lisätiedot jäsentiedotteesta tai
seuran sivuilla olevasta tapahtumakalenterista.

Kirjallisuuspiirin kokoontumiset syksyllä 2018 Antibesin Seurojentalolla:

ma 8.10. klo 13.30.
ma 5.11. klo 13.30.
ma 3.12. klo 13.30.

Tarkemmasta ohjelmasta ilmoitetaan kirjallisuuspiirissä kävijöille ja ilmoittautuneille. Tiedustelut: ritva.heikkinen@gmail.com tai puhelimitse +33 6 274 28185 (Ranska), +358 40 545 6564 (Suomi)


Kuvataide

Rivieralla ovat suomalaiset maalarit viihtyneet jo taiteemme ns. kultakaudesta lähtien.
Aktiivinen harrastajamaalareiden ryhmä suunnittelee nykyisin mm. yhteisten
näyttelyiden järjestämistä. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Ilkka
Laukkoseen (ilkka.laukkonen(at)gmail.com).


Jooga

Joogaryhmät kokoontuvat Nizzassa ja Grassessa.

Kesän joogatunnit Nizzassa keskiviikko- ja lauantai-aamuisin. Suomi-Seuran jäsenille 10€/krt ja muille 15€/krt. Flow Yogaa suomeksi ja ranskaksi, joten voidaan samalla opetella vähän ranskaa! Yhteislähtö Garibaldin suihkulähteeltä ke ja la klo.9.30 ja Yoga time puistossa Parc Castel des Deux Rois 10.00-11.15. Voi tulla suoraan puistoon tai tulla mukaan aamukävelylle!

Lisätietoja: Wilma-Emilia Kuosa, jazzdanceartist(at)wilma-emiliakuosa.com

Vanhat ja uudet joogan ystävät ovat tervetulleita myös Grassen ryhmään. Lisätietoja: http://mediterrum-yoga.typepad.com/mediterrum-yoga
sekä jäsentiedotteesta tai seuran sivuilla olevasta tapahtumakalenterista.


Keilailua Nizzassa seuran jäsenille

Acropoliksen pohjoispäässä, 5 Esplanade Kennedy. Hinta 3€/peli. Lisätietoja Outi, joko sähköpostilla outi_vakiparta(at)hotmail.com tai puh. 04 89 92 80 67.


Bridge

Vi vill försöka ordna gemensamma bridgetävlingar för oss nordbor. Kanske några av er redan har organiserade partävlingar. Vi anordnar tävlingar varje söndag i Cagnes-sur-Mer med start kl 13.30. Det vora trevligt att se andra än svenskar på dessa tävlingar. Vi skulle gärna se att denna information framförs till lämpliga personer inom respektive land. Se för övrigt Rivierabridge


Pohjoismaisten sisaryhdistystemme harrastustoiminta on myös vilkasta. Mikäli edellä olevasta luettelosta ei löydy mieleistä, kannattaa tutkia myös ruotsalaisten, norjalaisten ja tanskalaisten tarjonta.HUOM ! Kaikissa harrastusmuodoissa on kesän kuukausien mittainen tauko. Golfia
ja petankkia pelataan tosin kesällä myös Suomessa.