Radio ja televisio Rivieralla

Ranskassa pitää olla televisiolupa (La contribution à l'audiovisuel public) jos taloudessa on televisio, katsotaan sitä tai ei. Lupamaksu - 136 euroa vuonna 2015 - kerätään verojen yhteydessä. Veroilmoituksessa on pieni laatikko, johon merkitään kruksi vain jos taloudessa EI ole televisiota. Oletusarvo siis on, että telkkari on. Ranskassa on tv-kauppiaat kytketty lupaprosessiin: myyjän on ilmoitettava ostajan tiedot ao. viranomaiselle.


Digi hallitsee

Ranskassakin kaikki tv-kanavat ovat nyt digitaalisia, ja niiden katselemiseksi tarvitaan joko digitaalinen vastaanotin tai erillinen digiboksi, joita on kaikenhintaisia muutamasta kympistä moneen sataan euroon.

Ranskan televisiossa siirryttiin 2016 huhtikuun alussa HD-lähetyksiin. Se lopetti kuvan suoran näkymisen televisioissa, jotka on valmistettu ennen vuotta 2009. Kuvan näkyminen niissä vaatii vähintään TNT-boksin. Ranskassa ovat suosittuja television, puhelimen ja internetin yhdistävät laajakaistaboksit, joiden mukana tulee usein tämä boksi maksukanavia varten. Laajakaistabokseista kerrotaan enemmän puhelinta koskevassa jutussa.

TV:n kanavalla yksi toimii Ranskassa kaupallinen kanava TF1, sitten tulee Ranskan yleisradio eli kanavat Antenne-2 ja paljon alueellista ohjelmaa tarjoava FR-3, ja niiden jälkeen monilukuinen joukko kaupallisia ja ei-niin-kaupallisia kanavia. Kaikilla kanavilla on mainoksia, mutta valtion kanavilla niitä ei yleensä saa enää esittää kello kahdeksan jälkeen illalla.

Suomen ohjelmat tuo Ranskaan internet

AREENA ja ELÄVä ARKISTO ovat Yleisradion palveluja, jotka mahdollistavat suomalaisten radio- ja televisio-ohjelmien seuraamisen jopa suorana ympäri maapalloa. Saman tekee
hieman pienemmässä mittakaavassa MTV3:n KATSOMO. Kuitenkin vain pieni osa lähetyksistä on vapaasti katsottavissa myös ulkomailla.

Nauhoitettujen ohjelmien lisäksi Yleisradio tarjoaa kaikki radiokanavat suorana
Internetissä
.

Tekninen kehitys on mahdollistanut Internetissä myös palveluita, jotka
toimivat harmaalla vyöhykkeellä. Nykyään helpoin tapa katsella suomalaisia televisio-ohjelmia on ladata netistä FSecuren pientä kuukausimaksua vastaan tarjoama VPN Freedome-ohjelma. Sen avulla voi virtuaalisesti siirtää katselupaikan Suomeen. Tällöin
Suomen TV-lähetykset näkyvät normaalisti


Ohjelmia satelliitilla

TV Finland on satelliitin kautta välitettävä kooste Yleisradion ja MTV:n ohjelmista. Tästä voi lukea kaiken tarvittavanosoitteessa http://yle.fi/tvfinland/tekniikka.htm

Satelliittikatselu vaatii erikoislaitteita ja maksun palvelun käytöstä. Tekniseltä laadultaan satelliittiohjelmat ovat mainioita ja niitä katsellaan television ruudulta eikä tietokoneella.