Konsulaatti

Kunniakonsuli valvoo toimipiirissään suomalaisten oikeuksia. Hän voi neuvoa ja opastaa hädänalaiseen asemaan joutuneita ulkomailla oleskelevia Suomen kansalaisia yhteydenpidossa paikallisiin viranomaisiin tai lähimpään Suomen suurlähetystöön tai konsulaattiin. Kunniakonsulaatin kautta voi hakea joitain notaarintodistuksia.
Kunniakonsulit eivät ota vastaan passihakemuksia eivätkä hoida viisumi- ja oleskelulupahakemuksia. Kunniakonsuli ei myöskään voi toimia oikeudenkäyntiavustajana tai oikeudellisena neuvonantajana. Kunniakonsulit ovat yksityishenkilöitä, jotka hoitavat tehtäväänsä sivutoimisesti palkkiotta.

Voit ottaa yhteyttä kunniakonsulaattiimme jos tärkeät asiapaperit kuten passi, henkilöllisyyskortti tai ajokortti hukkuvat tai varastetaan. Ensimmäinen toimenpide on kuitenkin poliisin puoleen kääntyminen (Police Nationale), jonka laatima raportti tapahtuneesta on ehtona uuden virallisen asiakirjan saamiseksi. Samalla raportilla on mahdollista jopa matkustaa takaisin kohdemaahasi jos olet täällä vain lomailemassa,
kopio passista/henkilöllisyystodistuksesta lisänä. Asia on kuitenkin hyvä vielä tarkistaa lentoyhtiöltä. Shengen-maiden suhteen ei periaatteessa ole ongelmia. Tarvittaessa pääkonsulimme Pariisissa voi tehdä laissez-passer'n, kulkuluvan, ranskalaisia viranomaisia varten niille joilta on hukkunut/varastettu voimassa oleva passi.

Suomen kunniakonsuli alueellamme on Gérald Roux.
Kunnakonsulimme postiosoite: 3, avenue Docteur Moriez, O6000 Nice
Puh : +33 (0)4 93 53 31 01

Puh. +33 (0)6 01 96 83 90 ( Marjo Leriche)

Sähköposti: ch.nice(at)info-finlande.fr.
Konsulaatilla ei ole päivystystä. Tapaamiset sopimuksen mukaan.

Ranskan suurlähetystömme konsuliosasto (Ambassade de Finlande, Section consulaire) toimii Pariisissa osoitteessa 2, rue Fabert, 75007 Paris.

Suurlähetystön puhelinnumero on + 33 (0)1 44 18 19 20.

Konsulaatin asiakaspalvelu on avoinna Suomen passia koskevissa asioissa ja notaaritehtävissä maanantaista perjantaihin klo 9.15 - 12.00 ja tuolloin asiakaspalvelu toimii ilman ajanvarausta.

Konsulaattiyksikkö vastaa puhelintiedusteluihin maanantaista perjantaihin klo 14.00 - 16.00. Tiedustelut voi lähettää myös sähköpostitse osoitteella : konsulaatti.par@formin.fi.

Konsulaatin puhelinnumero on + 33 (0)1 44 18 19 27/28, fax + 33 (0)1 44 18 19 32.

Muuna kuin virka-aikana eli iltaisin, pyhäpäivisin ja viikonloppuisin päivystys on siirretty
suoraan ulkoministeriöön numeroon + +358 9 160 555 55.

Suurlähetystön verkkosivut: https://finlandabroad.fi/web/fra/etusivu
Facebook: www.facebook.com/AmbassadeFinlandeParis
Twitter: twitter.com/AmbFinlandePAR
Instagram: www.finlande.fr/

On myös hyvä muistaa, että Suomen kansalaisen on tärkeää pitää osoitetietonsa ajan tasalla Suomessa maistraatissa, sillä esim. vaalipiirien ilmoitukset äänioikeudesta lähetetään väestötietojärjestelmässä oleviin osoitteisiin.