Tapahtumakalenteri

-

Lauantai 14.3.2020

Hommage à Stadin Arska Nizzassa - PERUUTETTU!14.3.2020 15:00 - Centre Culturel de la Providence, 4, Placette de la Providence, Nizza

Arvo Turtiainen oli työläisrunoilija, elämän ja rakkauden satuttava tulkitsija. Yllättäen myös herkkä ja haltioituva lapsuusmuistojen ja luonnon kuvaaja.

Monipuolisen teatterimiehen Risto Aaltosen ja säveltäjä-professori Jukka Linkolan musiikillinen runoilta on kunnianosoitus lähes unhoon painuneelle ”Stadin Arska” Turtiaiselle.

Lavalla Risto Aaltonen ja Jukka Linkola, piano

Paikka joululauluista tuttu ”Centre Culturel de la Providence”, osoite: 4 Placette de la Providence Nizzan vanhassa kaupungissa.

Tilaisuus on maksullinen, seuran jäsenille 5 € ja ei-jäsenille 10 €, johon sisältyy pientä tarjoilua.

Torstai 26.3.2020

Luova johtaja Jukka Kurttila vierailee Nizzassa - PERUUTETTU26.3.2020 17:00 - Mi Casa, 1 rue Colonna d´Istria, Nizza

Jukka Kurttila on suomalainen yritysjohtaja. Hän on toiminut mainosalalla (Bob of Helsinki), mutta ostettuaan yhdessä muiden kanssa vuonna 2014 Finlaysonin hän toimi se toimitusjohtajana vuoteen 2017, jolloin siirtyi luovaksi johtajaksi.

Hänen aikanaan Finlayson on mainonnassa ja kampajoissaan herättänyt kohua ja vahvoja tunteita. Näistä tunnetuimpia ovat Tom of Finland -mallisto, Jesus-pussilakana, naisten euro -kampanja. Kurttila haastaa pelottomuuteen. Hän on itse todennut, ettei kohua voi suunnitella. Pitää keksiä asia, josta haluaa puhua tai tuote, minkä haluaa tehdä.

Perjantai 27.3.2020

Nizza-Antibes petankkiturnaus ja lounas Nizzassa - PERUUTETTU27.3.2020 11:00 - Boulodrome, rue Auguste Galin ja rue Arsonin välissä (nizzalaisten viikottainen pelipaikka)

Perinteinen kisa käydään Nizzassa rue Auguste Galin ja rue Arsonin välissä, rue Scaliéron vieressä sijaitsevalla Boulodromella (nizzalaisten viikottainen pelipaikka). Vieressä on Barlan parkkihalli. Pelaamaan ovat tervetulleita kaikki kynnelle kykenevät ja kannustamaan muut.

Turnauksessa pelataan kaksi pelikierrosta, kuusikuulaisin, kaksi-kolmihenkisin joukkuein. Ensimmäinen pelikierros alkaa klo 11.00. Pelikierrosten välillä tarjoillaan virvokkeita.


Pelaamaan tulevat nizzalaiset ilmoittautuvat Timo Luokolalle, sähköposti timo.luokola(at)gmail.com, Antibesin ja ympäristön pelaajat ilmoittautuvat Pentti Olkkoselle, sähköposti pentti.olkkonen(at)iki.fi.


Pelien jälkeen siirrymme lounaalle kentän lähellä (n.250 m) sijaitsevaan ravintolaan Au Vieux Four, osoite 1 rue E. Philibert.

Menu:
- Salade de Foie Gras, toast, confiture d’onion
- Escalope de poulet Vieux Four, Gratin dauphinois, legumes
- Tarte au citron Meringuée
- Café, Vin

Lounaan hinta juomineen on 25 € ja se maksetaan paikan päällä. Pelaajien oletetaan osallistuvan lounaalle, mikäli he eivät erikseen ilmoita poisjäännistään. Lounaalle osallistuvia kannustajia pyydetään ilmoittautumaan Timo Luokolalle yo. sähköpostiosoitteeseen.
Mahdollisesta ruoka-aineallergiasta pyydetään myös ilmoittamaan.

Kaikki ilmoittautumiset viimeistään torstaina 19.3. Peruutukset on tehtävä 2 päivää ennen lounasta.

Lauantai 4.4.2020

Seuran 20-vuotisjuhla Nizzassa - PERUUTETTU4.4.2020 12:00 - 17:00 - Le Ligure -ravintola, 15 rue Biscarra, Nizza

Kokoonnumme viettämään juhlapäivää lounaan merkeissä tilausravintola
Le Liguressa Nizzan keskustassa, osoite 15 rue Biscarra (Av. Jean Médecinin sivukatu tavaratalo Nicetoilen pohjoispuolella, lähin parkkihalli em. tavaratalossa)

Ohjelmallisen aperon jälkeen siirrymme pöytien ääreen nauttimaan lounaasta ja musiikkiesityksistä sen lomassa.


MENU

Entrée:
• Foie gras Chutney aux pommes et pignons
Ou
• Salade Niçoise préparée devant client avec ou sans poisson

Plats:
• Filet de daurade frais sauce basilic
Ou
• Poêlée de gigot d’agneau au coeur d’artichaut et lardons confits

Assortiment de fromages de montagne

Gâteau d’anniversaire framboise

Boissons
• Vin Varois
• Café


Lounaan jälkeen juhla jatkuu ”toritansseilla”. Baaritiskiltä saa ostaa oman maun mukaan juomia. Musiikista vastaa seuran jäsenten oma orkesteri ”Ensemble Azuretblanc”.

Ravintolassa on paikkoja reilulle 100 juhlijalle.
Lounaan hinta on 45 € jäsenille ja 65 € muille - tilojen salliessa.

Ilmoittautumiset 23.3. mennessä Riitta Durchmanille sähköpostilla alku- ja pääruokavalintoineen rdurchman(at)gmail.com

Maksu suoritetaan viipymättä ilmoittautumisen jälkeen seuran pankkitilille

Association Finlandaise de la Côte d’Azur,
Société Génerale, Valbonne
BIC: SOGEFRPP
IBAN: FR76 3000 3005 0800 0372 8279 188

Lauantai 11.4.2020

Pääsiäismessu - PERUUTETTU11.4.2020 16:00 - Nizzan ev-lut kirkko 4, rue Melchior de Vogüé

Tapahtuman kotisivut

Perjantai 24.4.2020

Kuvataiteilija, kirjailija Hannu Väisänen Seurojentalolla - PERUUTETTU24.4.2020 - Antibesin Seurojentalo, 288 Chemin de Saint-Claude, 06600 Antibes

Merkkaa päivä kalenteriin, lisätietoa tulossa myöhemmin

Sunnuntai 17.5.2020

TAIKAMETSÄ - Lasten ja aikuisten juhlavuositapahtuma - PERUUTETTU17.5.2020 14:00 - 17:00 - Antibesin Seurojentalo (Association Finlandaise ,288 Chemin de Saint-Claude Antibes, parkkipaikka vieressä)


Taikametsä tapahtuman ohjelma:

  • Tervetuloa - Sirpa Ervi Rivieran Suomi -seuran johtokunnan jäsen

  • Pessi ja illusia – osallistuva satutanssiteatteriesitys + Teatterileikki solistitanssija Tuuli-Maaria Lohensalo-Lindström

  • Askartelutyöpaja aiheena erilainen metsä, keijut-peikot / Annina Sulkko (välipala)

    ja samaan aikaan aikuisille
  •  Miten kuulla ja kohdata -keskinäinen kommunikointi perheessä Kasvatustieteiden maisteri Pauliinan Aminoff esitys

  • Keskustelua

  • Soolo -tanssiesitys Kimi Ervi

  • Tarjoiu

Lapset voivat pukeutua tilaisuuteen teeman mukaisesti esim. metsäneläimeksi, peikoksi tai keijuksi. Tilaisuuden kokonaiskesto: n. 3 tuntia

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta paikkoja rajoitetusti.


Ilmoittautumiset 8.5.2020 mennessä: Sirpa Ervi, puh. +33 6 85 83 91 52, s.posti: sirpa.ervi(at)icloud.com 

Lisätietoa Pauliinan puhevuorosta:

Miten kohdata oma lapsi paremmin?
Miten selviytyä riitatilanteista rakentavasti?

Pauliina Aminoff tulee puhumaan syksyllä julkaistusta kirjastaan Äiti meidän, joka on herättänyt laajalti kiinnostusta eri medioissa käsitellessään avoimesti niitä aiheita, joista yleensä ei puhuta: Epäonnistumisesta kohdata oma lapsensa, riidoista, joita kaikki kokevat mutta joista ei haluta puhua, kommunikaatiosta, jota kaikkien tulisi harjoitella. Äiti meidän on tositarina 13-vuotiaasta tytöstä, joka äitinsä kuoltua menettää turvallisen lapsuutensa, kun ongelmia ratkaisemaan kykenemättömät uusperheen vanhemmat luisuvat rankasti yli rajojen. Kirja kertoo myös, miten tällaisesta tilanteesta selvitään ja miten luotettavien aikuisten tuki auttaa nuorta eheytymään ja kasvamaan kohti hyvää ja onnellista elämää.

Pauliinan tie on kulkenut mediamaailmassa sanomalehtien toimituksista televisio Nelosen sekä useamman yrityksen perustamiseen. Pauliina toimii nykyään yritysjohdon innovatiivisena valmentajana ja konfliktitilanteiden ratkaisijana. Hän on haluttu kouluttaja ja esiintyjä inspiraatiopuhujana mutta myös lapsen äänen esiintuojana. 

Tiistai 14.7.2020

Ranskan kansallispäivä lounasravintola Salvessa14.7.2020 14:30 - Ravintola Salve, Hietalahdenranta 5C, Helsinki
Ranskan kansallispäivää vietetään perinteitä noudattaen Salve-ravintolassa Helsingin Hietalahdessa, osoite Hietalahdenranta 5C, ti 14.7. alkaen klo 14.30. Ravintolaan mahtuu yli 40 henkilöä, mutta osallistuminen edellyttää ilmoittautumista etukäteen.

Ilmoittautumiset viimeistään jo 1.7. Terttu Varheelle joko puh.+358 50 353 0072 tai sähköpostilla kimmo.varhee(at)netlife.fi

Mikäli olet ilmoittautunut etkä voikaan osallistua, peru tulosi, jotta vapautat paikkasi toiselle seuran jäsenelle.

Perjantai 7.8.2020

Elopetankki light Hämeenlinnassa7.8.2020 11:00 - Hämeenlinnan kaupunginpuisto

Seuralla on ilo järjestää perinteisen Elopetankin light-versio turvaväleineen kaikkineen. Uskomme ihmisten nyt koronan ollessa tauolla haluavan tavata toisiaan ja viettää aikaa yhdessä petankkia pelaten.

AIKA JA PAIKKA:
Perjantaina 7.8. kokoonnumme klo 11.00 alkaen Hämeenlinnan kaupunginpuistoon (Huom! paikka on muuttunut), nautimme virvoittavista juomista romanttisessa ympäristössä ja vaihdamme kuulumisia.

Kello 11.30 ryhdytään töihin. Pelien välisellä tauolla toimitaan kuten yllä. Pelien jälkeen nautitaan kevyt kenttälounas seurustelun ja virvokkeiden merkeissä. Koska kyseessä on turnauksen light -versio ja vältetään liiallista läheisyyttä, palkintoja ei tänä vuonna jaeta.

ILMOITTAUTUMINEN:
Sähköpostilla outi_vakiparta(at)hotmail.com tai puhelimella  +358503659614 perjantaihin 31.7. mennessä. Joukkueiden muodostamista varten ilmoita oletko Helsingistä (esim. Espoo ja Vantaa eivät toistaiseksi kuulu Helsinkiin) tai muualta maailmasta. Kerro myös haluaisitko kimppakyydin tai olisiko autossasi tilaa kyydittävälle.

TURNAUSMAKSU:
20 euroa (tasaraha, kiitos!). Sisältää eväspaketin, riittävän määrän virvokkeita sekä alueen vuokran. Koska pelialueella on tilava katos pöytineen ja penkkeineen, keskitytään sateen sattuessa seurusteluun ja tarjoiluun (tilaisuutta ei siis peruta).

AJO-OHJE:
Puisto sijaitsee Helsingin suunnasta tultaessa heti Linnan ja kasarmin jälkeen oikealla. Kun navigaattori kertoo, että on saavuttu osoitteeseen Tampereentie 100, käännytään oikealle Kaupunginpuiston ja Kesäteatterin opasteiden mukaan. Kun viehättävän näköalakierroksen jälkeen on tultu alemmalle parkkipaikalle, jatketaan vasemmalle nousevaa pikkutietä 100 metriä (jos lähdet oikeanpuoleista tietä, joudut ajamaan kierroksen uudelleen).  

Kuten yllä olevasta on toivottavasti selvinnyt, kyseessä ei ole ryppyotsainen turnaus. Kokoonnumme yhteen nauttiaksemme toistemme seurasta rauhoittavassa ympäristössä petankin ja piknikin merkeissä.

Ladataan akkuja yhdessä, mutta turvallisen kaukana toisistamme, kuten suomalaiskansallinen geeniperimämmekin edellyttää!

Lämpimästi tervetuloa!

Kahvila- ja ravintolatapaamiset

Kulttuuri

Seurakunnan järjestämät tilaisuudet

Petankki, golf, keilaus, jumppa ja jooga